21 Δεκεμβρίου 2012

Μαθήματα Οικονομίας Lesson 1: Χειροποίητο αποσμητικό σώματος! - Make your own Handmade Body Deodorant!

Η σημερινή ανάρτηση είναι διαφορετική απο τις άλλες. Απο καιρό σκεφτόμουν να ξεκινήσω μια μόνιμη εβδομαδιαία στήλη (όπως και να το δούμε το blogging έχει να κάνει με την έκδοση εξού και η σχετική φράση) που να αφορά  ......την οικονομία. Ναι, θέλοντας και μη πρέπει να κάνουμε οικονομία. Παρακαλώ μη βιάζεστε να κλείσετε τη σελίδα. Εγώ θα πιάσω ένα απο τα καλά αυτής της εξέλιξης. Την αύξηση της δημιουργικότητας. Μείωση ρευστού = αύξηση δημιουργικότητας (νέος κανόνας της οικονομικής πραγματικότητας). Ναι οι γυναίκες αλλά και οι άντρες όλο και περισσότερο δημιουργούμε. Ο κάθε ένας μας στον τομέα που του αρέσει περισσότερο. Άλλος δημιουργεί στην κουζίνα με τις υπέροχες μαγειρικές του (π.χ. ο άντρας μου - γουστάρω τρελλά), άλλος διακοσμεί με χειροποίητες δημιουργίες το σπίτι του, άλλος ομορφαίνει τους τοίχους του αλλά και των φίλων του με τις πολύχρομες ζωγραφικές του, άλλος καταπιάνεται με υπέροχες χειροτεχνίες, άλλος δημιουργεί με τη μουσική του, άλλος με τα γραπτά του και πάει λέγοντας. Φαίνεται η έμπνευση να υπάρχει παντού γιατί αναζητάμε ένα νόημα σε όλα αυτά που γίνονται και οι στόχοι μας αλλάζουν κατεύθυνση. Εγώ απο τη μεριά μου στοχεύω να σας ηρεμήσω. Ναι μπορείτε να αποκτήσετε κάτι όμορφο χωρίς να σπαταλήσετε χρήματα (οχι πια η φράση "μια περιουσία"). Ναι μπορείτε να νοιώθετε υπέροχα γιατί φτιάχνετε πράγματα μόνοι σας. Ναι τα παλιά σας πράγματα έχουν αξία και αποκτούν μια δεύτερη ζωή χάρη σε σας (νομίζω αυτή είναι και η έννοια του upcycling). Εδώ θα βρείτε και ιδέες για δωράκια φτιαγμένα απο σας για αγαπημένα σας πρόσωπα που σίγουρα θα εκτιμηθούν. Γεμίζουμε έτσι τον ελεύθερο χρόνο μας μακριά απο το χαζοκούτι (χρόνια έχω να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη) και αποκτάμαι ενδιαφέροντα που οδηγούν στην προσωπική μας ανάπτυξη. 
Πάμε λοιπόν για το πρώτο μας μάθημα!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή για υγρό αποσμητικό σε σπρέι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα και πανγρήγορα. Την συνταγή αυτή μου την έστειλε η Γκλόρια απο το Απλά Σαπούνι. Την Γκλόρια δεν τη γνωρίζω προσωπικά. Ενημερώθηκα για αυτήν μέσα απο ένα e-mail που έλαβα απο μια φίλη. Επισκέφτηκα το blog της και ανακάλυψα πως φτιάχνει υπέροχα χειροποίητα σαπούνια. Μάλιστα ετοιμάζει δύο δυήμερα σεμινάρια παρασκευής σαπουνιού στα Χανιά. Παρακάτω σας έχω και την πρόσκληση. Πρώτα όμως η συνταγή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
 Ingredients you will need:
• 100 ml. αποσταγμένο νερό (πιστεύω οτι όλες έχετε στο σπιτικό σας)
  100 ml. distilled water
 

• 1 κ.σ. μαγειρική σόδα (και απο αυτό έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας) 
  1 tbsp baking soda
 

• 1 -2 κ.γ. κολόνια (εξαρτάται από το πόσο δυνατό είναι το άρωμά της. Εγώ προμηθεύτηκα 100ml απο το φαρμακείο έναντι 2,40€)
  1 -2 tsp cologne (depends on how strong the scent is)
 

• 1 κάψουλα βιταμίνη Ε (η βιταμίνη Ε είναι για την ενυδάτωση, οπότε αν επιθυμείτε βάλτε και 2. Ένα κουτάκι των 20 απο φαρμακείο μου στοίχισε 3,78€)
  1 capsule of vitamin E (Vitamin E is for hydration, so if you wish you can use 2 capsules)

Αναμιγνύουμε τα υλικά μας (προσέξτε να διαλυθεί καλά η σόδα).
Mix the ingredients (mix well to dissolve the soda).

Τοποθετούμε σε μπουκαλάκι για σπρέι (την επόμενη φορά σκεφτείτε το πριν πετάξετε μπουκαλάκι με σπρέι). Εγώ έβαλα και δυο κορδέλες και ιδού. Έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά και με ελάχιστο κόστος!
Place in a spray bottle (next time think before you throwing away a spray bottle). I also put two ribbons and voila. Ready within minutes and with minimal cost!

 Να ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.
 Shake well before each use.

Να ευχαριστήσω εδώ την Γκλόρια απο το Απλά Σαπούνι για την άμεση ανταπόκριση στο e-mail μου και να κλείσω την ανάρτησή μου με την πρόσκληση για το σεμινάριο που σας έλεγα.
Thanking Gloria from Apla Sapouni for her immediate response to my e-mail.


6 σχόλια:

  1. Μπράβο Χριστίνα!! Όχι άλλη κακή χημεία στη ζωή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Αλίκη! Ξέχασα να αναφέρω οτι το προϊον δεν έχει χημικά οπότε αποκλείουμε την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργίας.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα αυτή η στήλη!! Και ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο!! Υπέροχο φαίνεται το αποσμητικό και πολύ εύκολο!!
    Καλή αρχή, λοιπόν και καλή επιτυχία να έχει!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα!!!!!!!! καλες γιορτες να εχεις!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

I Looove comments!!!!

A Little Colorful-Black Dress!

Dress, Desigual (old, but this one is also super!!!) / Sandals, Sam Edelman  /  Bag, Paul's Boutique (old season, but this one ...