21 Οκτωβρίου 2013

Παιχνίδι με Blog Award!

Θα ξεκινήσω τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις μου με ένα βραβείο που έλαβα την προπροηγοόυμενη εβδομάδα από την φίλη Κική του blog ΕΚΦΡΑΣΟΥ! Την ευχαριστώ πολύ και συνεχίζω με το παιχνίδι των ερωτοαπαντήσεων που το συνόδευε.


1) Τι σε ενέπνευσε και τι σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου?
 Το όναμα FauxBilicious προκύπτει από τη σύνθεση των τριών λέξεων Faux Bijou delicious όπου faux bijou σημαίνει "ψεύτικο κόσμημα" στα γαλλικά και delicious σημαίνει νόστημο στα αγγλικά. Το ξεκίνησα θέλοντας να έχω έναν μόνιμο δωρεάν χώρο για να εκθέτω τις δημιουργίες μου. Ωστόσο σιγά σιγά επιδιώκω να εμβαθύνω περισσότερο με αναρτήσεις σχετικές με κάθε τι που αφορά το κόσμημα, όπως νέες τεχνικές, σχειδιαστές που θαυμάζω ή ακόμα και νέους σχεδιαστές (όπως εδώ), υλικά που χρησιμοποιώ, τον τρόπο επεξεργασίας τους και τις ιδιότητές τους, πως τα συνδυάζω με συγκεκριμένα ρούχα ή χρώματα μανό (χι χι σας άρεσε εκείνη η ανάρτηση?) και γενικά ότι άλλο προκύψει. Το όνομα με το οποίο υπογράφω τα κείμενα αλλά και τις φωτογραφίες είναι φυσικά το όνομά μου.

2) Αν δεν ήσουν άνθρωπος τι θα ήθελες να είσαι και γιατί?
 Η απάντηση μου ήρθε αβίαστα: πουλί. Είμαι ταξιδιάρα ψυχή που συνεχώς θέλει να αποκτά καινούριες εμπειρίες και να εμπλουτίζει το είναι της με γνώση. Θα ήθελα λοιπόν να έχω φτερά για να πετάω!!!!

3) Αν σε σταματούσαν στο δρόμο από το Blog TV και σε ρωτούσαν "Ποιό είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων?", τι θα απαντούσες? Πιό είναι?
Φαντάζομαι ότι η ερώτηση αφορά το χαρακτηριστικό μου γνώρισμα ως blogger. Θα ήθελα να πιστεύω ότι είναι οι όμορφες φωτογραφίες μου (προσπαθώ πολύ να είναι καλές!), το περιεχόμενο των κειμένων μου και φυσικά τα κοσμήματά μου. Ήδη μου λένε ότι είναι ιδιαίτερα και καλοδουλεμένα. Αυτό το δεύτερο έχει μεγάλη σημασία για μένα αν και περισσότερο το καταλαβαίνουν όσοι τα βλέπουν από κοντά.

4) Ποιό στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις?
Από μικρή έγραφα. Κι αν όχι απαραίτητα στο χαρτί έγραφα στο μυαλό μου. Κάθε τι που έχω ζήσει είναι καταγεγραμμένο εκεί μέσα σαν ένα μυθιστόρημα. Η ίδια η ζωή λοιπόν με γοητεύει και την καταγράφω, τη φωτογραφίζω, με εμπνέει να δημιουργήσω (κοσμήματα!). Αυτό που επίσης με γοητεύει πάρα πολύ και συνεχίζω να γράφω στο blog είναι η επικοινωνία με ανθρώπους στην άλλη άκρη της Γής!   

5) Ποιά φωτογραφία θα βάζατε για την ζωή?
Μια φωτογραφία της φύσης. Η φύση γεννά, είμαστε όλοι παιδιά της!

6) Αγαπημένη λέξη:
ΑΓΑΠΗ!

 Το τρίτο μέρος του παιχνιδιού αφορά την απονομή από μέρους μου του βραβείου σε 7 ακόμα bloggers! (είναι το πιο δύσκολο μέρος)
Το απονέμω λοιπόν στους:

1. Λένα από το Through Blue cupEyes
2. Αννιώ από το blog Της Αννιώς
3. Έφη από το Effie's Sweet Home Designs
5. Μαρία από το fotolabida
7. Misirlou από το misirloumisirlou

Το βραβείο το έδωσα στα παραπάνω κορίτσια γιατί είδα ότι έχουν καιρό να αναρτήσουν, μήπως έτσι τους δώσω την ώθηση.

Καλή εβδομάδα να 'χουμε!!!!!