3 Οκτωβρίου 2011

Κοσμήματα με αμέθυστο!


Μπορεί να άργησα λίγο αλλά είμαι καινούρια bloger γιαυτό δείξτε επιείκεια. Ο λόγος για τις προηγούμενες αναρτήσεις και συγκεκριμένα όσες αφορούν τη συλλογή September. Εως τώρα δεν έχω αναφέρει ποιες πέτρες χρησιμοποιώ σε κάθε κόσμημα. Πολύ σημαντικό λάθος, ειδικά για κάποια που τρελένεται να δουλεύει με πέτρες. Απολαύστε λοιπόν τις παρακάτω φωτογραφίες. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκοι κι ένα βραχιόλι. Το κλού των δύο αυτών κομματιών το χρυσαφί σταυρουλάκι, έτσι για προστασία ενάντια στις αναποδιές των καιρών.  




                               photos by Christina P.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΘΥΣΤΟ: 
Ο Αμέθυστος είναι η πέτρα του μυαλού. Φέρνει ηρεμία και διαύγεια όπου υπάρχει άγχος και σύγχυση. Φορέστε Αμέθυστο αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τη διαίσθηση, τα συναισθήματά σας ή τις αξίες σας. Βοηθάει στην αφομοίωση της πνευματικής γνώσης, του μυστικισμού και της ψυχικής εν-θύμησης. Σας βοηθάει να ξεκολλήσετε από αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο θυμός, το μίσος και η ενοχή. Επίσης βοηθάει να ξεφύγετε από το αλκοόλ, τη βουλιμία και από άλλες εξαρτήσεις. Είναι πολύ καλή για όσους φορτώνουν πολύ, καταπονούνται υπερβολικά ή δέχονται καταιγισμό πληροφοριών. Θεωρείται εξαιρετικά πνευματική πέτρα, βοηθάει στον διαλογισμό, ενισχύει την ευγένεια σε ένα άτομο, την ψυχική ικανότητα, εσωτερική ειρήνη και θετική μεταμόρφωση. Πολλοί υποστηρίζουν πως πρέπει να ονομάζεται η "πέτρα του μετασχηματισμού". Είναι επίσης κρύσταλλος προστασίας. Ιδανική για όσους ασχολούνται με την πνευματική καθοδήγηση σε άλλους, σε ενεργοθεραπευτές και σε συμβούλους (πηγή: http://www.silvermade.gr).
Το όνομά του προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» (μεθώ), καθώς στην αρχαιότητα πίστευαν ότι το πετράδι αυτό προστάτευε τον κάτοχό του από το μεθύσι. Οι Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι έφεραν κοσμήματα με αμέθυστο και έπιναν από σκεύη (ποτήρια, κύλικες, κλπ.) διακοσμημένα με αμέθυστο, πιστεύοντας ότι δεν θα μεθούσαν.
 Παραδοσιακά συγκαταλεγόμενος ανάμεσα στους πολύτιμους λίθους (μαζί με το διαμάντι, το ζαφείρι, το ρουμπίνι και το σμαράγδι), ο αμέθυστος έχει απωλέσει πολλή από την αξία του εξαιτίας της ανακαλύψεως εκτεταμένων αποθεμάτων στη Βραζιλία και αλλού. Ο αμέθυστος της καλύτερης ποιότητας ("Deep Russian", "Deep Siberian") είναι εξαιρετικά σπάνιος και η τιμή του εξαρτάται από τη ζήτηση συλλεκτών όταν ανακαλυφθεί κάποιο δείγμα. Ακόμα και αυτός πάντως είναι εκατοντάδες φορές φθηνότερος από τις ακριβότερες ποιότητες ζαφειριού (Padparadscha) ή ρουμπινιού («αίμα του περιστεριού»), που μπορεί να φθάσουν τις 36.000 ευρώ ανά καράτι. Ακόμα και ο εκλεκτότερος αμέθυστος δεν υπερβαίνει τα 35 ευρώ ανά καράτι.
Ο αμέθυστος το πετράδι που «επηρεάζει» όσους και όσες γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο. Συνδέεται ή έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με τα ζώδια Ιχθύες, Κριός, Υδροχόος και Τοξότης. Θεωρήθηκε σύμβολο για την ουράνια κατανόηση και για τους πρωτοπόρους στη σκέψη και στη δράση σε φιλοσοφικό, θρησκευτικό, πνευματικό και υλικό επίπεδο.
Η φήμη του ορυκτού ως ισχυρού αντιδότου κατά της μέθης στηρίζεται σε μύθο κατά τον οποίο όταν κάποτε ο θεός Διόνυσος μεθυσμένος κατεδίωκε μία κόρη, την Αμέθυστο, που αρνιόταν τον έρωτά του, εκείνη προσευχήθηκε στους άλλους θεούς να παραμείνει αγνή. Η θεά Άρτεμις εισάκουσε την προσευχή και τη μεταμόρφωσε σε λευκή πέτρα. Ταπεινωμένος και μετανοιωμένος από την επιθυμία της Αμεθύστου να παραμείνει αγνή, ο Διόνυσος έχυσε κρασί πάνω στην πέτρα αυτή ως προσφορά και από τότε οι κρύσταλλοί της είναι βαμμένοι σε βιολετί χρώμα (πηγή: http://el.wikipedia.org)
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μπορείτε να καθαρίζετε τον αμέθυ­στο με χλιαρό νερό, σαπούνι και μια μαλακή βούρτσα δοντιών, ξεπλέ­νοντας τον καλά στη συνέχεια. (Προσοχή, ασφαλώς, στην περίπτωση που περιλαμβάνεται σε ένα κόσμημα μαζί με άλλους, πιο ευαί­σθητους λίθους.) Επίσης, αποφεύγετε να τον εκθέτετε για μεγάλο χρο­νικό διάστημα στον ήλιο, επειδή το χρώμα του μπορεί να ξεθωριάσει (πηγή: http://www.flyingstars.gr

1 σχόλιο:

I Looove comments!!!!

A Little Colorful-Black Dress!

Dress, Desigual (old, but this one is also super!!!) / Sandals, Sam Edelman  /  Bag, Paul's Boutique (old season, but this one ...