18 Αυγούστου 2014

Τριήμερο!

Καταρχήν θα ξεκινήσω την ανάρτηση με ευχές (αργοπορημένες) σε όλες και όλους εσάς που γιορτάζατε την Παρασκευή, παντρεμένους και ανύπαντρους (το διευκρινίζω αυτό γιατί στην Κρήτη γιορτάζουμε τους παντρεμένους τον 15 Αύγουστο και τους ανύπαντρους στις 21 Νοεμβρίου). Ανάμεσα στους εορτάζοντες και η μαμά μου: Δέσποινα. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο πέρα από το ότι φάγαμε οικογενειακά. Ο Μανώλης ψήθηκε στην ψησταριά (μα πως το κάνει αυτό?) ενώ εγώ αφοσειώθηκα στο πακετάρισμα. Είπαμε έχουμε μετακόμιση κι ελπίζω μέχρι αυτή την Παρασκευή να έχουμε τελειώσει. Αυτό βέβαια αν καταφέρω να βρω μεταφορικό γραφείο να μη μας ζητάει τα μαλλιοκέφαλά μας. Εδώ στα Χανιά έχουμε μια τάση να υπερβάλουμε με τις τιμές. Στα πάντα. Δικαίως θεωρούμαστε από τις πιο ακριβές πόλεις της Ελλάδος!

Αρκετά όμως με τα αγχωτικά. Εκτός από την ημέρα της Παναγίας όπου η κούραση δεν μας επέτρεψε ούτε για ένα μπάνιο να πάμε, τις υπόλοιπες μέρες δεν παραλείψαμε να διανίσουμε αρκετά χιλιόμετρα για πολλές και πολύωρες βουτιές. Κι ενώ στην αρχή σχεδιάζαμε να καλύψουμε μια ακτίνα βορρά -νότου - δύσης, ο μανιώδης αέρας που ξεκίνησε από το Σάββατο άλλαξε το πρόγραμμα .

Πέμπτη απόγευμα λοιπόν βρεθήκαμε στα μαγευτικά Φαλάσαρνα! Ο άντρας μου λέει ότι είναι από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και συμφωνώ μαζί του 100%!

Μετά από 30' οδήγησης από το σπίτι πλησιάζουμε την παραλία!!!!!!!!!



Η χρυσή απέραντη άμμος!

Πρώτη ξαπλώστρα παραλία! Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Τα αγόρια μας ήπιαν και τα μπυράκια τους......

Αυτό το 13 πάντα το πετυχαίνω μπροστά μου. Μήπως να το παίξω στο λόττο? 

Να 'μαι κι εγώ λίγο ινκόγκνιτο!

Ο κόσμος ήταν απίστευτα πολύς στην παραλία ακόμα και όταν ο ήλιος άρχισε να πέφτει. Που να τους κάνει καρδιά να φύγουν άλλωστε?

Σάββατο απόγευμα ο δρόμος μας έβγαλε στο Μαράθι! You know? Εκεί, αν δεν το ξέρετε, κάνει τα μπάνια του κάθε καλοκαίρι ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εμείς δεν πάμε τόσο συχνά γιατί το σπιτικό μας είναι σχεδόν μισή ώρα δρόμος.... δεν συμφέρει! Το κάνουμε σαν εκδρομή και προχτές το κάναμε από ανάγκη γιατί ήταν η μόνη παραλία που το κύμα δεν σε έπνιγε (αμ πως, κάτι ξέρει ο πρόεδρος!).

Η θέα του κόλπου της Σούδας ανεβαίνοντας προς το Μαράθι.

Μπορείτε να διακρίνετε τα "προβατάκια" στη θάλασσα. Από μακριά φαίνονται μικρά όμως η  θάλασσα εκείνη τη μέρα δεν ήταν στα καλύτερά της. Στο βάθος βλέπετε τα Λευκά Όρη.





Ο κόσμος παρέμεινε πολύς μέχρι αργά το απόγευμα.

Νέοι ταξιδιώτες κατεύθεσαν με το ημερίσιο.

Και την Κυριακή πήγαμε ακόμα πιο κοντά. Ο αέρας συνεχίστηκε οπότε βγάλαμε από το μυαλό την ιδέα ενός road trip ως το Ελαφονήσι. Θα γίνει όμως και αυτό. Ελπίζω σύντομα!

Στην Αγία Μαρίνα σε όποια παραλία κι αν κάτσεις έχεις θέα προς τα Θοδωρού. Οι ακτές είναι αρκετά μεγάλες για παιχνίδια με την άμμο και ρακέτες. 

Τέλειωσα και το βιβλίο μου. Ένα βιβλίο που αγόρασα στα 25 αλλά διάβασα στα 41. Καθόλου τυχαίο μιας και στα 25 δεν είχα φιλοσοφήσει καθόλου τη ζωή για να μπορώ να καταλάβω ένα τέτοιο ανάγνωσμα.
    photos by Christina P. and the Mr.

Αυτά από το τριήμερό μας. Τώρα είμαστε έτοιμοι για μια δυναμική εβδομάδα μιας και μας περιμένει πολύ δουλειά. Αλλά το να έχεις πράγματα να κάνεις είναι καλό, δεν νομίζετε?

Καλή εβδομάδα!


3 σχόλια:

  1. Να χαίρεσαι τη μανούλα σου!! Η Φαλάσαρνα είναι από τις ωραιότερες παραλίες που έχω πάει και οι φωτό είναι τέλειες! Η θάλασσα, να την πιεις στο ποτήρι. Καλή μετακόμιση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές Αγγελική μου! Θα τα πούμε σύντομα.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στη μητέρα σου κ παντα όμορφες στιγμές να έχετε κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

I Looove comments!!!!

A Little Colorful-Black Dress!

Dress, Desigual (old, but this one is also super!!!) / Sandals, Sam Edelman  /  Bag, Paul's Boutique (old season, but this one ...